Urker Mannenkoor op 25 juni in Bolsward

  • anjo van 't Hof

    Het 100-jarig Urker Mannenkoor Hallelujah viert HEAMIEL met Bolsward mee.

    Feestelijk jubileumconcert in Martinikerk

    Het alom bekende URKER MANNENKOOR “HALLELUJAH” viert het 100- jarig bestaan met een concerttour (12 concerten) door heel Nederland. Op zaterdag 25 juni a.s. is de monumentale MARTINIKERK in Bolsward de ambiance waar 90 mannen - in de klederdracht van hun eiland - een afwisselend en gevarieerd programma ten gehore zullen brengen, bestaande uit klassieke koorwerken, psalmen en geliefde geestelijke liederen.

    Medewerkers

    De Urkers worden in deze concerten begeleid door ‘L ORCHESTRA PARTICOLARE o.l.v. concertmeester Maurtits van de Berg. Een keur van solisten, waaronder het trompetduo Arjan & Edith, Harry Hamer op het orgel en Johan Bredewout op de piano, zullen deze concerten met hun muziek opluisteren.

    Concerttour

    Op 30 oktober jl. vierde “Hallelujah” het 100-jarig jubileum met een concert op het eigen eiland. Eregast was prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Commissaris van de Koningin Leen Verbeek mocht het koor namens Hare Majesteit Koningin Beatrix de Koninklijke Erepenning uitreiken. In de afgelopen maanden was het mannenkoor te horen en te zien in o.a. de Notre Dame in Parijs, in muziekcentrum Vredenburg en De Doelen, in de grote kerken van Rotterdam, Kampen, Goes en Oudewater. 6 Mei jl. stonden de Urker Mannen in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam. Op álle locaties hebben de musici voor een groot en enthousiast publiek gespeeld en gezongen.

    Bolsward is tijdens de Heamieldagen de plaats waar het koor voor de laatste maal in hun jubileumconcerttour een concert zal geven. Dit slotconcert belooft voor de zangers én hun publiek een schitterende avond te worden.

    Toen en nu

    Het koor heeft een rijke geschiedenis. In de beginjaren zong het vooral tijdens kerkdiensten. In 1928 was het te beluisteren in een radio-uitzending. Vanaf 1930 trad het koor steeds meer buiten Urk op. Het deed mee aan concoursen in heel Nederland, het repertoire breidde zich uit, de directie kwam in professionele handen, er waren vele radio- en televisieoptredens en er werden platen, muziekcassettes, CD’s en tegenwoordig DVD’s gemaakt. Zo kreeg het koor grote bekendheid met zijn vertolking van het christelijk lied en werd hun muziek ook in vele huiskamers beluisterd.

    Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” - tegenwoordig onder leiding van dirigent Bert Moll uit Lelystad - is ook vandaag nog één van de bekendste mannenkoren van Nederland. De leden, onder wie vele jongeren, repeteren op zaterdagavond, als de vissers thuis zijn. Het koor treedt ongeveer vijftien keer per jaar op.

    Het concert begint om 16.30 uur. De kerkdeuren gaan open om 15.30 uur.

    Kaarten voor dit concert kosten aan de kerk € 20,- Een gezinskaart kost € 35,-.

    In de voorverkoop bij www.koorconcerten.nl kosten de kaarten € 12,50.

    Telefonisch bestellen is mogelijk onder telefoonnummer 06-54 67 41 95.

  • Eddie

    The online word guessing griddle game is completely free and can be played by anyone who wants to.

  • Lisnis

    I watch them to get some new knowledge, and then I go play some games in the free games section for pleasure.